Att välja rätt namn

Välj rätt domännamnVill du starta en blogg, en nätshop eller någon annan typ av sida på nätet? Då är det viktigt att välja rätt namn till denna. Att välja ett namn på hemsida är lite av en vetenskap. Det finns en rad saker att tänka på, men låt dig inte skrämmas av det: Här kommer kommer en närmare beskrivning om vad som är bra att tänka på.

Vad handlar din sida om?

Det absolut första du bör tänka på när du ska välja ett namn på hemsida är syftet: Vad kommer sidan att handla om? Är det en personlig blogg, en sida för ditt företag, en nätshop eller något annat? Du vill att namnet skall representera det din sida handlar om. På så sätt förstår besökare lätt vilken typ av sida de hamnat på vilket ökar chansen att de stannar. Om du inte redan har ett bra namn på hemsida på lager så kan det vara en god idé att brainstorma. Sätt dig, ta fram ett papper och skriv ned alla möjliga namnförslag. Skriv ned precis allt som poppar upp i ditt huvud. Kanske hittar du något helt oväntat och briljant som du inte ens tänkt på innan. När du väl har ditt namn framför dig så finns det ytterligare några saker att tänka på för att det ska bli riktigt bra. Det kan även vara värt att tänka på att köpa till ett SSL-Certifikat samtidigt som du köper din domän, Miss Hosting erbjuder de biligaste SSL-Certifkat på marknaden!

 

Saker att tänka på vid namnval

När du hittat en namn på hemsida som du tror kan passa så är det viktigt att tänka på dessa saker: Se till att namnet är lättstavat och helst också stavas som det låter. Besökare kan annars lätt hamna fel på grund av felstavning. Uteslut också siffror av samma anledning som föregående regel. Du vill också att ditt hemsidenamn skall fastna, därför är det bra att inte ha ett för långt namn. Det kan också vara bra att utesluta å, ä och ö ur ditt namn. Visserligen översätter de flesta webbläsare dessa till a och o, inte alla dock. Om du tillämpar dessa regler blir det lättare att hitta ett riktigt bra hemsidenamn. Desto bättre namn du har , ju bättre ROI får du.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *