Så går det till att köpa en domän

I dagens samhälle så finns du knappt om du inte är närvarande på Internet. Oavsett om du ska informera, blogga eller sälja något så behöver du en domän. Ett webbhotell kan hjälpa dig registrera din domänadress. Den adress som intressenterna ska hitta till. Du ska ha något, alltså ett namn och därmed adress, som representerar dig och det du gör. Det kan sägas vara grunden för digital marknadsföring.

Att tänka på vid köp av domän

För att du ska synas i den digitala världen så behöver du en adress, en domän. Hur ska annars folk hitta till dig? Du kan med enkelhet vända dig till ett webbhotell. Mot en avgift registrerar du ditt namn och därmed din adress. Första steget är att undersöka så att det namn du vill ha inte är upptaget. Ibland är det det.. Därför är det bra att ha mer än ett förslag när du väl väljer att ansluta dig till ett webbhotell. Domäner kan till exempel avslutas med .se, .nu eller .com. Om du vill vara säker på att ingen skapar en sida med samma namn som du kan det vara ett tips att registrera din ”adress” på flera alternativa domäner och inte bara en. Det är bara för att skydda din idé, ditt koncept och dig.

Vad är första steget?

När du väl har tänkt ut ett antal namn som passar för din verksamhet på nätet så går du in på ett webbhotell. Du kan många gånger välja kategori som till exempel inredning om det är det som är ditt område. Då ser du vilka som är de mest populära domänerna inom just den här kategorin. Nästa steg blir att skriva in ditt namnförslag i sökfältet för att se om det namn du vill ha är ledigt eller om det används av någon annan. Förhoppningsvis har du tur och det är ledigt. Då är det bara att gå vidare med själva registreringen och betala avgiften så att namnet och adressen är din och ingen annans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *