Populära domännamn

Genom en snabb och enkel domänvärdering kan du få reda på vilka domännamn som är de mest populära och hur mycket de uppskattningsvis är värda sett till potentiella annonsintäkter. Detta är ett perfekt sätt att redan från start få viktiga konkurrensfördelar gentemot dina konkurrenter. Genom att skanna av marknaden efter de domännamn som drar mest trafik kan du spara både tid och pengar.

Vad är en domänvärdering?

En domänvärdering är precis vad det låter som, värdering på det valda domännamnet. Olika leverantörer bistår med olika typer av information men en typisk värdering innehåller bland annat: domänens adress, hemsidans metabeskrivning, det uppskattade värdet som domänen och/eller hemsidan har och övrig domäninformation. I den övriga informationen kan PageRank hos Google, antalet indexerade sidor och vem som äger domänen framgå. Med en domänvärdering kan du också få reda på hur stark din nuvarande domän är och hur väl den står sig i konkurrensen. Du får en överblick över vilka potentiella svagheter som domänen har och kan snabbt åtgärda dem genom att exempelvis öka sidans PageRank eller annonsintäkter för att öka domänens marknadsvärde vid en eventuell försäljning av domänen och/eller hemsidan. Den kan också utgöra en bra förhandlingsfördel för dig när du söker investerare eller dylikt. Du kan visa på hur mycket trafik din domän drar in.

Hur går det till?

En domänvärdering går i normalfallet till på följande sätt. Du tar kontakt med en domänvärderingsbyrå som ger dig en offert (du kan också genomför enklare gratisvärderingar själv) i offerten ingår ofta arbetet med att analysera priset för vad liknande domäner har sålts för, vilken sökvolym som namnet har vilken ””framtid”” domännamnet anses ha och hur högt det personliga värdet för domänen är. Framtid och personligt värde bedöms främst utifrån hur bra domännamnet står rustat för den tekniska utvecklingen som hör framtiden till, kanske berör domännamnet VHS-kassetter och anses då ha ett lågt ””värde”” när det gäller framtidsutsikter. Personligt värde handlar mycket om hur mycket du tycker att domännamnet och/eller hemsidan är värd och hur mycket tid du lagt ned.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *