Pingvinuppdateringen från Google

by Mikael Widéen on 2012/05/07

Inte många har väl missat Googles senaste uppdatering Pinguin eller pingvinen som siktar in sig på spammiga sajter och bloggar.

Jag kan i den här bloggposten inte komma med några egna erfarenheter av uppdateringen då jag inte själv har drabbats. I stället kommer jag att länka till intressanta artiklar från andras bloggar. Haräven lagt in en video från SEOmoz som du inte bör missa.

Algoritmuppdateringen påverkar enligt Google 3-5 procent av sökningarna beroende på språk. Skillnaden mot Pandaupptaeringen är att Google rullar ut uppdateringen för alla språk samtidigt och börjar alltså inte med engelska sökningar som man gjorde med Pandan. Det Google vill komma åt är alltså spammiga sajter som använder sig av ”keyword stuffing” och onaturlig länkning med mera.

Länkar till artiklar om Pingvinen

1. Another step to reward high-quality sites
2. Pingvinen, eller fågeljävlen som jag kallar den
3. Penguin Pain and Forward Planning
4. Google Penguin Update Recovery Tips & Advice
5. Google Penguin – en uppdatering mot webspam
6. Google Penguin Update: 12 Tips Directly From Google

Bild: Bigstock

Skapad av disruptive.nu

{ 3 comments… read them below or add one }

Johnny maj 7, 2012 kl. 11:10

Har inte heller drabbats vad jag märkt hitills, men bra och intressanta artiklar!

Svara

Clabbe maj 8, 2012 kl. 13:05

Drabbades av uppdateringen på en av mina sidor jag reggade för något år sedan. Inte allt för kul att se sin sida snbbt dala i rankingen. Har dock troligen hittat den länk som ansågs som spam och hoppas på att genom att få bort den vara tillbaka igen inom 1-2månader.

Svara

JW maj 11, 2012 kl. 17:59

Lade upp min nyaste hemsida precis samtidigt som uppdateringen eller strax efter. Den har klättrat snabbare än jag kunnat ana på det primära sökordet! Uppdateringarna kan vara ibland vara till stor fördel :D

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: