Är din webbplats anpassad för mobilsurfare?

by Mikael Widéen on 2012/02/29

Är din webbplats anpassad för mobilsurfare?

Antalet nedladdade mobilappar beräknas öka med 66 miljarder till 2014. Från 10.9 miljarder år 2011 till 76.9 miljarder år 2014, enligt en rapport av International Data Corporation (IDC). Samtidigt väntas antalet smartphone-användare överstiga en miljard inom två års tid.

- Allt fler företag inser nu värdet av en mobilanpassad webbplats, säger Jan Erik Hanssen på online mediebyrån Median Media.

I Sverige görs i snitt fem nedladdningar per smartphone-användare per månad. Därmed är Sverige den mest aktiva marknaden när det gäller mobilapplikationer, enligt en undersökning av research2guidance. Att vara tillgänglig på denna snabbt växande marknad är snart en nödvändighet som företag inte har råd att ignorera.

Hur har du det själv, har du anpassat din blogg eller webbplats till mobiltelefonen? Själv har jag installerat pluginet Wptouch som gör min blogg mer lättillgänglig för mobilsurfare. Du kan testa själv och surfa in med din iPhone eller Android telefon då får du se hur det ser ut.

Skapad av disruptive.nu

Leave a Comment

Previous post:

Next post: