Anordna tävlingar på din blogg i marknadsföringssyfte

by Mikael Widéen on 2011/10/13

Post image for Anordna tävlingar på din blogg i marknadsföringssyfte

Ett sätt att få fler besökare till sin blogg på är att anordna tävlingar. Men det finns en del saker att tänka på när det gäller att anordna tävlingar på sin blogg för att det skall bli riktigt lyckat.

Priset
Naturligtvis måste du ha ett pris (eller flera). Det bästa är förstås om du får priset sponsrat från något företag eller privat person, för då kostar det dig inga pengar.

Vad besökarna skall göra för att vinna
Kanske den viktigaste punkten. Först och främst får du inte komma med en lång lista över saker jag som tävlingsdeltagare skall göra (gilla på Facebook, lämna kommentar, länka från min blogg och tipsa mina kompisar och så vidare) för att vinna en tia-lott. Det är ingen som vill eller orkar lägga ner så mycket tid för att vinna en mindre vinst.

Har du en hyfsad vinst låt deltagarna exempelvis gilla på Facebook, svara på en fråga och motivera. Det räcker. Eller om syftet med tävlingen att få länkar, länka till din blogg, svara på en fråga och motivera varför man skall vinna. En som har bra balans mellan vad man skall göra i tävlingen och vad man kan vinna är Marbie, kolla in hennes tävlingar.

Glöm inte att sätta en tidsgräns för när din tävling skall vara avslutad.

Marknadsför din tävling
Att ha en tävling som ingen deltar i är inte särskilt bra. Se därför till att marknadsföra din tävling. Naturligtvis är marknadsföringen relaterad till din budget. Men se åtminstone till att berätta om tävlingen på din blogg, i de sociala medier som du är aktiv i, lägg in på Pusha och på alla tävlingssajter som du kan hitta.

När tävlingen är över
Skriv en bloggpost och berätta vem som vann. Har du en riktigt bra vinst försök få vinnaren att vara med på foto med sin vinst eller på något annat sätt visa att han eller hon verkligen har fått sin vinst. Luras aldrig och anordna en tävling och sen inte dela ut någon vinst.

Utvärdera din tävling. Blev resultatet det du hade förväntat dig? Vad gick bra och vad gick mindre bra.

Lycka till!

Skapad av disruptive.nu

{ 5 comments… read them below or add one }

Håkan oktober 13, 2011 kl. 22:59

Ni som anordnar tävlingar får gärna tipsa här: http://www.gratiserbjudanden.com/bloggtavlingar-2011/
Godkänner alla kommentarer om bloggtävlingar!

Svara

Forgman oktober 15, 2011 kl. 10:25

Tack för tipset! Jag gillar tanken på att anordna tävlingar i marknadsföringssyfte men jag gillar däremot inte tanken på att behöva krångla med att skicka priser på posten till folk. Tror jag skulle använda mig av något ”digitalt pris” vid en eventuell tävling på min blogg.

Svara

Anonym oktober 15, 2011 kl. 12:16

Har man möjligheten till att ha ett digitalt pris är det ju givetvis mycket smidigt.

Svara

Björn Rutger oktober 18, 2011 kl. 16:59

Håkan: Trevligt initiativ.

Tycker tipset om tävlingar är klart bra. Tror det funkar i de flesta lägen, många som är tävlingssugna i vårt land:)

Svara

Rasmus oktober 25, 2011 kl. 15:43

Jag har för mig att anordna en tävling på min blogg och det folk måste göra är att länka till min blogg från deras sida. Detta är inte så svårt men hur ska man sedan veta om dom plockar bort länken ?

Jag menar, vill man att dom ska länka med ett specifikt sökord så kommer man tat kunna ranka högt på detta en tid men om sedan folk väljer att plocka bort det. Vad gör man då ? Begär tillbaka priset man dela ut ? ;)

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: