Mobilt bredband kan bli dyrt i paket

by Mikael Widéen on 2009/09/28

Mobilt bredbånd tillsammans med en ny dator köpt i ett paket kan bli en dyr affär visar en undersökning gjord av Råd & Rön.

Mobilt bredband i paket kan bli dyrt

För det första fastnar man i långa bindningstider och enligt undersökningen blir det ofta billigast att köpa datorn på annat håll.

Fast det är klart, det är ju bekvämt att köpa laptopen och det mobila bredbandet samtidigt för det är ju bara att fylla i en lapp så får man datorn och bredbandsmodemet på posten. Sen känns det kanske inte heller så dyrt att betala några hundra lappar i månaden, fast i det länga perspektivet kan det bli dyrt.

Enligt Råd&Röns undersökning är bindningstiden väldigt lång, oftast två år och är man inte nöjd så är man fast med ett mobilt bredband som man egentligen inte vill ha.

Men det som är mest skrämmande med undersökningen är att den visar att hälften, 7 av 14 paket är en ren förlustaffär för konsumenten. Du hade alltså tjänat på att köpa datorn och det mobila bredbandet var för sig.

Det absolut sämsta paketköpet hade mobiloperatören Tre där det blev 3 000 kronor dyrare att köpa ett av deras paket, än att köpa det mobila bredbandet och laptopen för sig.

Precis som med allt annat gäller det att räkna och jämföra priser för att se vad som blir billigast.

Du kan läsa hela undersökningen här.


Bild: Ed Yourdon


Läs även andra bloggares åsikter om mobilt bredband, laptop, paketpris, undersökning (Intressant?)

Skapad av disruptive.nu

{ 2 comments… read them below or add one }

Stefan oktober 1, 2009 kl. 22:52

Det är en djungel.
Om man inte ska använda sitt mobila bredband alltför mycket kan det dock löna sig med kontantkort. Det är dock dyrare per dag men om man inte surfar mer än under sommaren exempelvis kan det vara ett bra alternativ.

Svara

Mikael oktober 1, 2009 kl. 23:19

Visst är det en djungel. Själv har jag ett abonnemang hos Tre för 199 kr/månad som jag köpte extra, men knappast utnyttjar. Men bra att ha fall i fall, men det är som du skriver att det kanske åtminstone i mitt fall hade varit bättre med ett kontantkort.

Svara

Leave a Comment

{ 3 trackbacks }

Previous post:

Next post: