Så gör du din WordPressblogg mer säker mot hackare

by Mikael Widéen on 2009/05/05

Det finns olika anledningar till att någon skulle vilja hacka din WordPressblogg och det är naturligtvis inget trevligt att råka ut för. Som tur är kan du stoppa många attacker mot din blogg på enkla sätt.Så stoppar du hackers på din WordPressblogg

Så stoppar du hacker på din WordPressbloggExempel på saker du kan göra är att ändra ditt användarnamn som är ”admin”. Ändrar du det så har du snabbt förvårat för en hackare att ta sig in i din blogg genom att logga in. Har du också ett svårt lösenord med små och stora bokstäver och siffror i som du byter med regelbundna mellanrum gör du livet snabbt mer komplicerat för hackarna.

Dina plugin är ganska utsatta för attacker och de bör uppdateras så fort en ny version kommer ut. Sen är det också bra om du hindrar obehöriga att se vilka plugins du har. Det gör du genom att placera en tom index.html fil i /wp-content/plugins/. För det går att se vilka plugin du använder genom att skriva in din bloggs adress plus /wp-content/plugins/.

För ytterligare tips om att öka säkerheten på din WordPressblogg bör du läsa artikeln 10 Easy Ways to Secure your WordPress Blog

Skapad av disruptive.nu

Leave a Comment

Previous post:

Next post: