Piffa upp din 404 sida

by Mikael Widéen on 2009/01/03

När jag startade om min blogg insåg jag att det fanns risk att många skulle hamna på min 404 Page Not Found sida eftersom min gamla länkstruktur är borta. Med mitt tema följde det förstås med en 404 sida, den var dock lite tråkig och med engelsk text så jag beslöt att piffa upp den lite.

Det jag gjorde var att lägga in en bild på en groda som berättar att du hamnat fel och ger tips på hur du skall komma vidare. Det finns en hel del mer jag kunde gjort med min 404 sida, fast jag tycker att det räcker så länge. Eftersom jag använder mitt bloggtema som utgångspunkt så finns där naturliga länkar som en besökare kan klicka sig vidare på. Hade jag gjort en ”blank” sida så hade jag förstås lagt till länkar till startsidan och även länkar till populära artiklar.

Här är en förminskad bild på min 404 sida (vill du se sidan kan du klicka här)Vill du ha inspiration till en egen 404 sida hittar du det säkert på någon av följande sidor, 60 Really Cool and Creative Error 404 Pages eller 49 Nice And Creative Error 404 Pages.

Läs också Jennifer Sleggs tips på 11 saker som gör din 404 sida bäst i världen, Eleven steps to creating a killer 404 error page.

Skapad av disruptive.nu

Leave a Comment

Previous post:

Next post: